דף הבית יוצרים סביבה › פורומים › פורום אמניות יוצרות › פינת היועצת – מכירת עבודות אומנות
- This topic has 49 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 4 months, 2 weeks by בנימין א.
-
מאתתגובות
-
-
Etty Barclayמשתתף
שלום לכולן
שמי עטי ברקלי ואני מורה לציור וציירת רב תחומית.
ב 14 השנים האחרונות עסקתי במכירת יצירותיי דרך גלריות, סוכנים ובאופן פרטי.
אשמח לייעץ לכן מניסיוני בתחום התמחור, זיהוי קהל יעד וכל מה שמעסיק אומנית הרוצה למכור את יצירותיה.
נושא זה מאד אינדיבידואלי לכל אומנית בנפרד, והתמחור נגזר ומורכב ממכלול נתונים שכמובן שונים אצל כל אומן. וכשמיכל המדהימה (שאין לנו מושג עד כמה היא פועלת עבורנו..), פנתה אלי בבקשה לייעץ בנושא זה שכה נצרך לכל אומנית פעילה, הסתייגתי מאד משום שכפי שכבר ציינתי – תשובה לאומנית א’ בעלת ניסיון וסגנון משלה, לא תקפה עבור אומנית ב’ עם נתונים שונים.
אעשה כמיטב יכולתי לענות תשובות מקיפות ומתאימות באופן כללי, ומי שמתייעצת בפורום, יש לה אפשרות לקבל ייעוץ בנושא זה פנים מול פנים בהוזלה משמעותית בסבסוד יוצרים סביבה.
מחכה לשאלותיכן ובליבי תפילה שיהיה לתועלת בס”ד!
שלכן, עטי
-
שושיאורח
שלום,
תודה על ההזדמנות. אני יוצרת תמונות אוירה, ואשמח לדעת מה האפשרויות העומדות: איך עובדים עם גלריות? מוכרים להם או שהם מציגים תמונה ואם היא נמכרת משלמים עליה? אילו עוד אפשרויות יש.
ושאלת המליון דולר: כמה העסק רווחי?
-
Etty Barclayמשתתף
תודה, שושי, לשאלתך
זו שאלה מצוינת ואקטואלית במיוחד!
ביום רביעי בבוקר אקדיש זמן לכל השאלות לפי הסדר, ואת תקבלי תשובה ראשונה!
-
Etty Barclayמשתתף
בוקר טוב, שושי וכולן
בימינו יש פוטנציאל מכירתי גבוה לציורי אוירה (אגב, באיקאה זה המוצר הכי מכיר..)
שאלת איך עובדים עם גלריות ולפני שאפרט על גלריות אספר לך שהסוכנים הטובים ביותר לציורי אוירה אלו מעצבי הפנים שמשלבים בתכנון הסטיילינג גם ציורים בדגש על ציורי אוירה.
למעצבים זה משתלם פעמיים כי :
א. זה מעלה ומשלים את הרמה העיצובית של הבית
ב. הם מקבלים אחוזי תיווך מהאומן
לאומן זה מעולה משום שאחוזי התיווך נמוכים משמעותית מגלריות וסוכנים, והנגישות למעצבים זמינה יותר.
לגבי גלריות,זה מאד אינדיבידואלי לכל גלריה ולכל אומן בנפרד, אך אציין בכלליות שהגלריות משלמות מראש בד”כ רק לאומן מוכר או כשהמחיר זול והם מרוויחים יותר.. כמובן שמשתנה בין גלריה לגלריה.
רוב הגלריות שאני מכירה עובדים בקונסיגנציה, ז”א שהציור מונח אצלם והאמן מקבל את שכרו לאחר המכירה.
באופן זה יש לשים לב שהכל מסוכם מראש, למשל מה קורה אם האומן מבקש לקחת את יצירתו ע”מ למכור או מכל סיבה שהיא? לעיתים יתחייב האומן להביא ציור בגודל דומה אם ברצונו לקחת את ציורו לפני תום התקופה שהוחלטה.
והכלל הכי שימושי הוא שאין כללים! כל דבר שעובד טוב לשני הצדדים יכול להיות אפשרי!
ולסיום, שאלת לגבי רווחיות. ושוב, לא אוכל לענות אובייקטיבית כי תלוי בהרבה נתונים משתנים וכמובן סייעתא דשמיא אבל פוטנציאל קיים בהחלט.
בהצלחה!
-
-
מרים נתנזןאורח
ערב טוב לך עטי האם את מייעצת רק בנושא ציורים או גם בנושא תכשיטים. כי לי יש גם שרשראות קריסטל אנרגטיים. והייתי שמחה לקבל ייעוץ בנושא מקום מכירה . תודה.
-
Etty Barclayמשתתף
שלום מרים
אנסה בעז”ה לכוון אותך כיצד למצוא מקום מכירה לתכשיטייך.
קצת קשה לענות כשאני לא מכירה את התכשיטים שלך, אך אנסה לפתוח כמה אפשרויות, ותיישמי מה שמרגיש מכוון אלייך.
ראשית הייתי מציעה לך לחפש ולהתמקד בקהל היעד שלך: מי קונה תכשיטים מסוג זה? היכן נמצא קהל היעד, בקניונים? במרכז היער? מכירות ביתיות? ואולי בלובי של מלונות? ושמא אלו תכשיטי בוטיק שיימכרו בחנויות יוקרה, או דרך סוכנים?
פשוט צריך להתמקד, לאזור אומץ, ולהציע את התכשיטים.
(כדאי להשקיע חשיבה בנראות, כגון קופסא מרשימה, אריזה מכובדת, להניח על רקע מחמיא וכדו’)
ממליצה למצוא אומניות בתחום נושק ע”מ למצוא שיתופי פעולה שעשויים לקדם את שתיכן.
בהצלחה!
-
-
אסתראורח
ערב טוב,
אשמח לעזרתך בתמחור עבודות פרגמנו. אלו עבודות – תמונות ויודאיקה אותן אני יוצרת בנייר פרגמנט. מדובר בחומרים זולים יחסית + מסגרת מושקעת יותר או פחות + המון שעות של עבודה ידנית ולעיתים מאוד סיזיפית
-
Etty Barclayמשתתף
שלום אסתר
אני קוראת את שאלתך ומתקשה לענות כשחסרה לי תמונה של יצירותייך ומידע עלייך ועל דרכך באומנות.
רק אציין שהמחיר לא נקבע לפי מחיר החומר ומשך הזמן הדרוש ליצירה, אלא מורכב ממכלול רחב של נתונים, כגון רמה אומנותית, ותק, מיומנות ועוד.
-
-
Etty Barclayמשתתף
ערב טוב מרים ואסתר,
אני עוסקת בעיקר בציור אך אנסה לתת לכן, ולכל האומניות הרב תחומיות, כוון כללי לבדיקת תמחור ומקומות מכירה ואענה לכן בפירוט ביום רביעי בבוקר שאז אקדיש את זמני ב מ י ו ח ד עבורכן.
וכאן אני פונה ומציעה לשאר האומניות המבקשות לקבל תשובות בנושא ולא פנויות ביום רביעי, לשלוח את שאלתן ואענה בע”ה ברביעי בבוקר.
-
גיטיאורח
שלום עטי,
מעריכה מאוד את עזרתך בנסיון הרב שצברת.
בהחלט מכירת ציורים נראה כצופן שצריך לפענח
יש לי 2 שאלות:
1. מהי הדרך הכי קצרה למצוא את קהל היעד שלי ואיך הכי טוב לגשת אליה.
2. ב 20 שנה אחרונות עסקתי בקורסים וחוגים שמספק ‘משכורת בטוחה’
לאחרונה רוצה לעשות שינוי ולמכור ציורים, השאלה שלי מה צריך לעשות כדי להתפרנס מזה בכבוד. ויהיו מכירות כל הזמן באופן קבוע
האם יש דבר כזה?
תודה רבה
גיטי פוקס
-
Etty Barclayמשתתף
גיטי,
שלחת קישור לאתר שלך וזה בהחלט מועיל לי להתמקד בשאלותייך.
קודם כל, האתר עושה רושם מעולה ונראה די ממוקד בקהל היעד, שאצלך, אגב, הוא מגוון.
ייתכן וכדאי לך לבחור ז’אנר מסוים ובו תתמקדי כמובן בהתאם לקהל היעד הנבחר.
אשמח לעזור לך באופן פרטי. דברי עם מיכל על כך.
לשאלתך השניה בנושא ה”משכורת הבטוחה”, יש דבר כזה רק במקרה של חתימת חוזה מול סוכן בו את מספקת לו מספר קבוע של ציורים לחודש והוא משלם לך משכורת קבועה אך אז המחיר שהאומן מקבל נמוך משמעותית ממכירה אקראית כדי לאפשר לסוכן לספוג גם הפסד אם לא נמכרים מספיק ציורים.
עולה בדעתי להמליץ לך לחבור לקהילת מארחים בו מזמינים לבית מתעניינים פוטנציאליים ברכישת ציורים, האומן מספר את סיפורו ודרכו באומנות והקשר והחיבור הבלתי אמצעיים לאומן מובילים לעיתים לרכישת יצירות. בירושלים קיימת קהילת אומניות מסוג זה בשם “סטודיה” אליה אני משתייכת ואני יודעת שבערים נוספות גם. קיימת גם קהילה ארצית שאני יודעת על יצירות אומנות שנמכרו דרכה לאחרונה.
היתרון לאומנים בקהילה מסוג זה הוא בעיקר עבודת הפרסום ברשת הנעשית ע”י הנהלת הקהילה ללא צורך בחיבור זמין לרשת וכן החשיפה הרחבה לאתר הפרטי של כל אומן המשתייך לקהילה מעין זו.
בהצלחה רבה!
-
-
גיטיאורח
האתר שלי
-
מלכי ווגראורח
שלום עטי.
ציינת שאת מוכרת יצירות גם דרך סוכנים.
תוכלי להדריך איך ניתן להגיע לסוכן טוב?
וכן מה ההסכמים המקובלים בעבודה מול סוכן אומנות?
תודה רבה
מלכי
-
Etty Barclayמשתתף
מלכי,
שאלתך חשובה ביותר לכולן ואני מתקשה מעט לענות עליה..
מה שכן אעשה זה לשתף איך אני נחשפתי לסוכנים ומקווה שייתן כוון ממוקד לכל המבקשות ליצור קשר דומה.
סוכני האומנות, המתפרנסים יפה ממכירת מוצרי אומנות ובמיוחד ציורים, מחפשים כל הזמן אומנים חדשים המציירים באופן המכוון לקהל לקוחותיהם ומחפשים הרבה ברשת האינטרנטית ובמיוחד אתרים המאגדים בתוכן מספר רב של אומנים העשויים להתמקד בקהל היעד שלהם. (לדוג’ באתר המאחד אומניות חרדיות יש סיכוי טוב למצוא אומנות יודאיקה טובה)
אגב, זוכרות שבערב פסח הציעה לנו מיכל לשלוח ציורים הקשורים לחג?
בעקבות הפרסום באתר “יוצרים סביבה” התקשר אלי סוכן אומנות יודאיקה וביקש ליצור שיתוף פעולה.
סוכן נוסף שפנה אלי גם הגיע בעקבות קשרים עם אומניות נוספות וכאן אציע לכולן פשוט להגיע לערב המיוחד המצפה לנו שבוע הבא ולהתחיל ליצור קשרים ולהכיר עוד אומניות בנוסף לתוכן האיכותי בנושאי קידום אומנות אישי ומקצועי.
אגב, השיתוף עם קהילת מארחים הממוקדת גם באומנים מובילה סוכנים לעקוב ולחפש את האומניות המבוקשות להם (באופן אישי קיבלתי פנייה בדרך זו..)
מלכי, אם תשלחי דימוי של עבודותייך אולי אוכל לייעץ לך באופן אישי וממוקד יותר.
בהצלחה!
-
מלכי ווגראורח
-
מלכי ווגראורח
לא מצליחה להכניס לכאן קישור לעבודות שלי, אפשר לשלוח בפרטי?
-
-
-
מרים נתנזןאורח
בס”ד. ערב טוב לך עטי. תודה לך על תשובתך. אם כך אפרט את שאלתי. אני מכינה שרשראות עם קריסטל אנרגטי. משקיעה בבחירת כל קריסטל וכן בחומרים נלווים. ראשית היכן אני אוכל להציג למטרת מכירה בתקווה שלא תהיה לי השתתפות כספית גדולה…..? כי אז זה לא משתלם….אני גרה במודיעין עילית. הכנתי ב”ה גם מצגת על הקריסטלים וגם הכנתי קטלוג אלבומי של השרשראות ופירוט האנרגיה שלהן. תודה על תשובתך. וכל טוב.
-
מלכי ווגראורח
-
Etty Barclayמשתתף
מלכי,
האתר שלך לא נפתח לי, אולי תנסי לשלוח שוב?
-
-
-
נחמיאורח
שאלתי היא בענין זכויות יוצרים- האם אני יכולה לקחת תמונה שמופיעה בעיתון, אתר אינטרנט כלשהו, וכדו’ ולציר אותה ע”מ למכור את התמונה?
או שצריך לקנות במיוחד תמונה לשימוש מסחרי?
האם יש הבדל אם זו תמונה של אדם מפורסם (למשל רב) או סתם תמונה?
תודה רבה!
-
Etty Barclayמשתתף
נחמי, תודה לשאלתך החשובה!
זכויות יוצרים זה נושא החשוב לכל אומן!
הן כדי לא להפר אותן בעצמו כגון בהעתקות אסורות והן כדי להגן על עצמו ועל יצירותיו מהפרת זכויותיו ע”י אחרים.
מיכל כבר חשבה על כך ובעתיד הקרוב תזמין לפורום עו”ד שתענה במקצועיות בתחום זה.
פרטים לגבי תכנית זו ושאר תכניות עתידיות בכנס שבשבוע הבא.
מי עדיין לא רכשה כרטיס?
-
-
גיטיאורח
אשמח לדעת מאיזה שעה מחר בבוקר יהיה לייב.
-
Etty Barclayמשתתף
ערב טוב גיטי וכולן
מחר אהיה אתכן בע”ה בין השעות 10:00 ל 12:15 ואענה תשובות לפי סדר שאילתן.
מחכה לכן!
-
-
תמראורח
שלום לך עטי ותודה רבה
מניסיוני, ניסיתי לפנות להרבה גלריות ובכולם א”א להכניס ציורים מכל מיני סיבות, או בגלל שזה סגור למספר ציירים, או בגלל שיש להם כבר עומס וכו’, וזה עוד הרבה לפני שהם רואים בכלל את הציורים,
הקושי הוא בעיקר בשיווק, ציירת אומנית היא בדר”כ לא יודעת כלל לשווק, ובדר”כ גם לא מתאים לה, בנוסף קהל היעד שמשלם על הציורים כמו שהם שווים, הם לרוב לא נמצאים בתוך הסביבה הטבעית שלי, ואין לי מושג איך למצוא אותם אם לא ע”י גלריות וכדו’, וגם הגישה שלנו לאתרי מכירות אמנות כמו אטסי לדוגמה מאד מאד מוגבלות, [ועל זה אנו גאות] אז מה נשאר, סוכנים, מאיפה אני אדע שמדובר בסוכן טוב, ואם מדובר בסוכן טוב שעובד טוב, למה שיסכים לקחת דווקא אותי,
תודה רבה
תמר
-
Etty Barclayמשתתף
תמר, סוזן וכל המתעניינות היקרות!
אכן ברשימת הקניות של שכינינו וחברינו בסביבה הטבעית אין יצירות אומנות… מה שנמצא בהחלט ברשימות של אנשים אחרים בכל מיני מקומות עלומים בעולם.
איך נגיע אליהם?
כבר דיברנו על מעצבי הפנים, סוכנים ועל גלריות (בתשובה לשושי) שהם ברובם המתווכים בין האמן ללקוח.
דיברנו גם על אתר אינטרנט (בדומה לזה של גיטי) שמביא את הלקוח ישירות וכן חברות בקהילת מארחים שבשניהם אין פערי תיווך.
אנסה בכמה מילים לתת כלים לאלו שעדיין לא שם.
מצד אחד, השוק רווי. ישנם אומנים רבים המעוניינים למכור ואם לא ידייקו לרצון הלקוח, אין סיכוי למכור .. ומצד שני, אם האומן עלה על הגל והתחבר לטעם/ רצון/ אופנה יש לו סיכוי טוב להתקדם מנקודה זו כי אנשים חיים עם ידידים ומשפחה ברמה מנטלית וכלכלית דומה ולכן חשוב לפרוץ ולהגיע ללקוח מסוג זה.
זה יכול להיות קרוב משפחה בחו”ל שישמח לעניין את ידידיו ביצירות של קרובתו… מציעה להפעיל חשיבה בנושא מכרים בחו”ל.
לגבי גלריות, בד”כ לא יסרבו להציץ ביצירות אומנות ולו כדי לא לפספס הזדמנות של צייר המדייק לקהל היעד שלהם ולכן אציע לך לנסות ולעשות סיורי גלריות ולהכנס לאלו שאת רואה קשר ליצירות מסוג שאת יוצרת.
ואני לא יכולה בלי להוסיף שבנוסף להשתדלות אנושית, הכלי היעיל ביותר זה תפילה!!
בהצלחה!
-
-
סוזן טולידאנואורח
שלום עטי
אני מצטרפת לבקשת היעוץ בשיווק. אני עוסקת בציור מסה שנים, עם דגש על הצד האמנותי ולאו דוקא השיווקי. אשמח לשמוע על יצירת קשר עם סוכנים וגלריות.
בתודה מראש ובברכה
-
סופי אגרסאורח
ממש מחכות להחכים!
גם אני מתענינת בקטנה בתחום. יש לי תמונוות תלת מימד רציניות.
בזמנו ביקשו ממני כמה למכור,רק לא נראה לי שבארץ יהיו לדברים האלו שוק.
ושמחה לראות פה את גיטי. הגלריה שלך באתר מקסימה.
-
Etty Barclayמשתתף
סופי אגרס!
האיורים שלך הם בין הטובים שאני מכירה!!
הפירוט שלי בתשובות הקודמות תקפות גם לתמונות תלת מימד ושאר עבודות יודאיקה.
קראי בעיון ואקווה שיהיה לתועלת.
מחכה לראותך בכנס, מגיעה?
-
-
מאיה בלאסאורח
היי עטי ותודה על ההזדמנות!
אני עוסקת בציורי ילדים.
הכנתי ערכות למידה של אוריינות מספרים ומושגים באיור דיגיטאלי.
כיצד לשווק ערכות כאלה??
גננות פרטיות לא ישלמו מחיר נורמאלי בעד כל ההשקעה…
וכיצד לתמחר כל ערכה כזו? לפי דף או גלובאלי לערכה?
וגם>>האם לאחר שמכרתי ערכה להוצאה מסוימת אפשר למוכרה לעוד מישהו, פרטי או ציבורי??
תודה רבה!
מצפה להחכים!
-
Etty Barclayמשתתף
תודה, מאיה, לשאלתך
אני לא עוסקת בתחום האיור וכד’
אך אולי מתאים לפנות לרשתות הגנים ולהציע בלעדיות?
נכון לך לברר היטב לגבי משמעות של בלעדיות וגם שאלתך לגבי מכירה להוצאה מסוימת ומכירה בנוסף לכך מצריכה בדיקה מול העוסקים בתחום מבחינה משפטית.
בהצלחה!
-
-
גיטיאורח
עטי שלום,
לא אוכל להשתתף בלייב,
אשמח לדעת איך מוצאם סוכנים לציורים בתחום שלי – ציורי ירושלים
ואם יש רשימה כזאת האם אפשר לקבל אותה.
תודה רבה
-
Etty Barclayמשתתף
גיטי יקרה
הלוואי והייתה רשימת סוכנים מוכנה! לי לא ידוע…
מציעה לך שוב לקבל ייעוץ ממוקד כי את בכוון טוב וחזק!
-
-
ריקי קיסטראורח
שלום לעטי, למיכל ולכולן!
אשמח לשמוע על דרכי שיווק יודאיקה לחו”ל ( לא רק אינטרנט…)
תודה!
-
Etty Barclayמשתתף
ריקי,
קראי את תשובותי לגבי גלריות וכד’
אולי גם לך נכון להתייעץ באופן אינדיבידואלי.. אני פשוט לא מכירה את האומנות שלך כדי למקד יותר.
-
-
חסידה קונסקי-אומנות בעצוב פנים והום סטיילינגאורח
שלום לך עטי יקרה
ראשית תודה שאת עונה לנו כאן.
האומנות שלי מתבטאת בקירות- ע”י חומרים/צביעה מעניינת/
בניית פריטים תלת מימד המשלימים את העצוב או כחלק מממנו.
שאלותי:
1. נניח שאני יודעת מ י קהל היעד שלי. קובעת איתם פגישה. רק הבעיה היא שלא תמיד הם מבינים אומנות. גם אם מראה להם עבודות שעשיתי הם לא יכולים להתרשם לעסק שלהם. כי אם אחד נהנה מעצוב פריט מסוים (יונה מפליז עם תאורה בפנים) השני יאמר לא מתלהב מזה/לא קשור לעסק שלי. לו מתאים צביעה מיוחדת. וכן הלאה.
ישנם שאומרים: את עושה דברים מקסימים. אבל בעצם מה רע לי במשרד/העסק הזה? יש לי לקוחות.והרבה. הכל מתפקד. לא חסר לי כלום.
לכי תשכנעי אותו שהמוצר שלך ירים לו את המקום….הוא מורם מבחינתו…..
2. איך לתמחר. נכון. אנחנו יודעות שיש לאומניות מוצרים יחודיים. אבל גם אם לקוח מבין ורוצה אותך.ואפילו מוסיף קצת יותר ממה שכולם לוקחים כי יודע שאת אומנית לא עוד אחת כמו כולם. אבל בכל אופן זה לא מה שחשבת לקבל.
מה עושים?
לרדת במחיר- לא מקצועי (כך אומרות המלוות העסקיות וכך אומרים בחנויות/רשתות עם מותג )
להשאר במחיר שהחלטת (לא מוגזם.חישבת בדיוק לפי הוותק שלך/זמן העבודה ועוד) ספק אם יסכים.
בהצלחה לכולנו
חסידה 052-7674520
-
Etty Barclayמשתתף
חסידה יקרה,
נשמע מאד מיוחד ומעניין!
מסקרן להכיר מקרוב…
בשבילך כדאי למצוא ולהשקיע בקהל לקוחות המעוניין ומסוגל לשלם על עבודות כמו שאת מציעה ופחות בכאלו שצריכים שכנוע שמה שאת עושה זה מיוחד…
יש לך פרויקטים מוכנים במקומות יוקרה? זה יכול להיות מפתח לפיתוח קשרים והכרת קהל יעד שלך.
בהצלחה!
-
-
יוצרים סביבהמשתתף
בנוגע לזה:
עולה בדעתי להמליץ לך לחבור לקהילת מארחים בו מזמינים לבית מתעניינים פוטנציאליים ברכישת ציורים, האומן מספר את סיפורו ודרכו באומנות והקשר והחיבור הבלתי אמצעיים לאומן מובילים לעיתים לרכישת יצירות. בירושלים קיימת קהילת אומניות מסוג זה בשם “סטודיה” אליה אני משתייכת ואני יודעת שבערים נוספות גם. קיימת גם קהילה ארצית שאני יודעת על יצירות אומנות שנמכרו דרכה לאחרונה.
היתרון לאומנים בקהילה מסוג זה הוא בעיקר עבודת הפרסום ברשת הנעשית ע”י הנהלת הקהילה ללא צורך בחיבור זמין לרשת וכן החשיפה הרחבה לאתר הפרטי של כל אומן המשתייך לקהילה מעין זו.
באיגוד- ביוצרים סביבה עשינו שת”פ מובנה עם רכזת האירוחים הללו ומי שתתעניין נצרף אותה. זו יוזמה נהדרת שפשוט מפגישה אורחים מכל העולם עם אמנית יוצרת ועם יצירות שלה.
-
סוזן טולידאנואורח
שלום עטי
האם יש אפשרות לשאלות אליך מאוחר יותר אני מחוץ לעיר כרגע ונשוב רק בערב
כמוע ברצוני ךשלוח לך את האתר שלי ךהתרשמות מאוחר יותר. בע’ה
בתודה
-
סוזן טולידאנואורח
שלום עטי
האם יש אפשרות לשאלות אליך מאוחר יותר אני מחוץ לעיר כרגע ונשוב רק בערב
כמוע ברצוני ךשלוח לך את האתר שלי ךהתרשמות מאוחר יותר. בע’ה
בתודה
-
Etty Barclayמשתתף
סוזן,
שלחי קישור לאתר ואנסה להציץ מאוחר יותר
-
ר’ סוזן טולידאנואורח
שלום עטי
בהמשך לאימייל הקודם ברצוני ליידע אותך כי יש לי אתר בתוך אתר יוצרים סביבה,
אתר שארגנה גם לי מיכל היקרה.
האם תוכלי להציץ בו בבקשה?
אני עוסקת בשנים האחרונות בעיקר בציורי יודיאקה מקוריים
בתודה
סוזן
-
יוצרים סביבהמשתתף
לכל המתייעצות היקרות!
עטי ניסתה ליעץ ע”פ שאלות בעל פה דבר לא קל ולא ממוקד מאוד.
למי שעדיין מעונינת לשמוע ולדייק
ביעוץ אישי עם עטי
אני מציעה:
1.לבוא לכנס ולהיפגש איתה ולהחליף מילה או שניים. זו מטרת הכנס הכרות פנים מול פנים.
2.לקבל ספסוד מיוצרים סביבה לשעות יעוץ פנים מול פנים עם עטי.
ניתן לפנות למייל שלי באישי: [email protected] ולקבל את כל המידע.
המון הצלחה וס”ד לכולן.
נפגש בכנס.
ובפינת היועצת הבאה בנושא: זכויות יוצרים לאמנית פרסום בקרוב!
-
סופי אגרסאורח
תודה רבה לעטי ולמיכל היקרה!
לצערי לא אוכל להיות בכנס -אני עובדת מחוץ לעיר בדיוק בשעות הללו.
הצלחה לכולן!!
-
הדראורח
שלום עטי,
אני ציירת ואומנית ובאה מתחום הפרסום..
רציתי לשאול האם כדאי לי להתמקד בסגנון מסויים בציוריי,
כדי ליצור זהות ובידול?
תודה רבה!
ה ד ר ג ר ז ו ן
-
עטי ברקליאורח
שלום הדר,
שאלתך חשובה ומהותית ואשמח לענות עליה מחר במסגרת ההרצאה.
-
שירהאורח
<p style=”text-align: right;”>שלום עטי</p>
קיבלתי אתמול מייל ממיכל אם יש שאלות להעלות בפורום.לא הספקתי לקרוא מה כבר שאלו לפני בפורום אז אני מקווה שאני לא חוזרת על שאלות שנשאלו.
אני צלמת. כבר 6 שנים. השנה החלטתי להתמקד יותר בצילום אומנותי ולהתחיל למכור את התמונות שלי.
לפני כחודש השתתפתי בתערוכה קבוצתית. דל”ת אמות. שמוצגת(עדיין) בגלרית המקרר בתא. אבל זוהי גלריה לא שיווקית.
אשמח לשמוע מנסיונך
לגבי תמחור היצירות וגם על המכירה איך בוחרים קהל יעד? ואיך מגיעים אליו?
איך כדאי לשווק? אתר? סוכנים? גלריות? אחר…?
איך מגיעים אליהם?(לסוכנים/גלריות וכדו) ואיך עובדים מולם?
תודה רבה
שירה
-
חיהאורח
עטי היקרה ,
קודם כל תודה רבה על ההרצאה המרתקת והמועילה .
בנוסף יש לי שאלה בקשר לנושא תצוגה בגלריות :
ישנן גלריות רבות אליהן מגיעים ציירים ע”מ לבקש להעמיד שם את יצירותיהם ,אך בגלריה לא טורחים לראות את היצירה ורק אומרים שהם כבר מלאים ולא יכולים להציג יצירות נוספות.
איך ניתן אכן לעבור את המחסום הזה ?
-
עטי ברקליאורח
שלום חיה ותודה לשאלתך,
מנסיוני רב השנים בעבודה מול גלריות, גלריה מצליחה ומקצועית לעולם תבדוק מה האומן מציע!
הם לא ירשו לעצמם לפספס הזדמנות וסיכוי, ולו הקטן ביותר, שהאומנית מוכשרת ומתאימה ללקוחותיהם.
אם את משוכנעת שציורים שאת מציעה עשויים להתאים לגלריה, פשוט היכנסי לשם עם תיק עבודות או לפחות כמה ציורים שניתן יהיה להתרשם מיצירותייך.
מציעה לברר קודם מתי מנהל המקום נמצא.
בהצלחה רבה!
-
חיהאורח
עטי !
תודה על תשובתך הועלת לי מאוד .
שאלה נוספת:
בגלריות הללו עליהן דיברת ,כמה מסתכלים על ניסיון ורקע מקצועי של הציירת ,
אם הציור יפה ומוצא חן בעיניהם ?
-
בנימין אאורח
אני מציייר ציורים ברמה גבוה ברצוני לדעת איך להגיע לסוכנים שישוקו את ציוריי