דף הבית יוצרים סביבה › פורומים › פורום אמניות יוצרות › מישהי התנסתה בבטון?
- This topic has 9 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 5 years, 7 months by תמי.
-
מאתתגובות
-
-
תמיאורח
קודם כל יישר כח למיכל על היוזמה!
אני רוצה להכין פסלון דובי מבטון. חשבתי לשפוך בטון לתוך תבנית דובי.
מישהי יודעת כמה מים וכמה חול צריך להוסיף לבטון? וכמה זמן לוקח לזה להתייבש? -
שולי רצוןאורח
לא התנסיתי אבל אולי הפסקה הזו תעזור לך….
בטון הפך בשנים האחרונות לחומר שהאומנות השימושית עושה בו שימוש נרחב, בפיסול, כחומר לתבליטים, יצירת כדים וכלים שונים, ואפילו תכשיטי בטון. ישנן טכניקות רבות לעבודה עימו, חומר ציפוי, יציקה, גילוף,ועוד
בפיסול הוא מקובל, הן כחומר ציפוי (בעצם צריך להתיחס אליו במקרה הזה כטיח) על גבי חומרים שונים-רשת ברזל, קלקר, וחומרים פולימריים שונים. והן כחומר יציקה.
בטון ליציקה של פיסול יש להכין בתערובת של שני יחידות חול על יחידת מלט (הפעם הדבק צריך להתאים ליציקה),כמות המים צריכה להיות המינמלית שתאפשר לבטון למלא את כל פרטי הפסל-יש לשקול הכנסת חוטי ברזל במקומות דקים במיוחד או במקומות עם נטייה לשבירה (אצבעות למשל). ושוב הרטבה ושמירה בתוך ניילון במזג האוויר הישראלי חשובה.
-
תמיאורח
וואי! תודה!
מאיפה הפיסקה?
ידוע לך על איזה דבק מדובר? -
יוצרים סביבהמשתתף
תמי , יש את שרה קצבורג שיוצרת בבטון את יכולה לברר איתה.
-
עדי לויאורח
עדיין רלוונטי?
-
ברוריהאורח
שלום תמי,
אני משתמשת בבטון לבן ליציקות בתבניות. המרקם שלו נוזלי יותר והוא הבטון ה”אריסטוקרטי” הוא נקנה באבקה בכל אחת מחנויות הטמבור
הוראות לשימוש- את מוסיפה חצי כוס מים כנגד כל כוס אבקה, מערבבת היטב כדי למנוע בועות בייבוש ושופכת לתוך התבנית. מתייבש תוך 24 שעות.
ישנו גם הבטון האפור שמרקמו יותר גושי וגם אותו תוכלי לצקת לתבנית או לחילופין לפסל דובי מרשת מתכת (יש בכל חנות טמבור) ולמלאות את פנים הרשת בבטון (טכניקת בטון מזויין).
יש בחנויות בטון מוכן לערבוב, זהו שק מלט שכל שנדרש הוא להוסיף לו מים לפי ההוראות על גבי האריזה.
למעשה כל בטון מורכב מחול, חצץ, מלט ומים.
להוראות הכנה עצמית-
1 כוס חול ים
1 כוס חצץ
1/2 כוס מלט
1/2 כוס מים (רצוי מזוקקים)
לערבב היטב את התערובת עד לקבלת מרקם סמיך ולצקת לתבנית. מומלץ לשמן קלות את התבנית לפני היציקה.בהצלחה!! ולכל שאלה נוספת או לקבל רעיונות נוספים לשימוש בבטון תוכלי לשלוח לי לאמייל [email protected]
-
ברוריהאורח
רציתי לדייק לך.
החצץ בתערובת מוסף כשמעוניינים ביציקה יותר מסיבית.
לדובי נראה לי שתוכלי להשתמש ב 1כוס חול, 1/2 כוס מלט בלבד כשאת המים את מוסיפה בזהירות תוך הפעלת החושים האמנותיים שלך.. (מנסיוני, עד כחצי כוס בערך..)בהצלחה
-
תמיאורח
תודה! עשיתי כך- אבל עם חול מסונן מגינת הילדים, אבל זה יוצא מאוד שביר!
כל מכה קטנה – ונופלת חתיכה. כך זה צריך להיות? -
ברוריהאורח
הבטון ממש לא אמור לצאת שביר. איך עשית בדיוק?
-
תמיאורח
כוס חול (לא חול ים)
חצי כוס מלט
מים עד שהעיסה נהיית סמיכה.
ערבבתי היטב ושפכתי לתוך תבנית סיליקון.
אח”כ עשיתי עיסה נוספת והוספתי לה דבק מיוחד לבטון.
גם זה לא עזר וזה עדיין היה שביר:(
-
-
מאתתגובות