דף הבית יוצרים סביבה › פורומים › פורום אמניות יוצרות › להיות יוצרת- זכות או חובה???
- This topic has 51 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 4 years, 6 months by מאיה בלאס.
- מאתתגובות
-
- estwמשתתף
שלום אמניות יקרות,
שמי אסתי וייסלר, עורכת דין
השליחות שלי היא להזניק כלכלית אנשים ועסקים באמצעות כלים משפטיים.
במשך קרוב לעשור אני מלווה אנשים פרטיים ובעלי עסקים בצמתים שבהם לכל החלטה יש משמעות כבדה הן בפן האישי והן בפן הכלכלי.
אני מאמינה שכל בעל עסק יכול להרויח יותר בצורה בטוחה ורגועה באמצעות כלים משפטיים המותאמים לעסק שלו ולמטרותיו.
אני כאן אתכן בע”ה מחר ים ג 6.11.2018 בין השעות 10 ל 13 כדי להחכים בכל מה שקשור לזכויות יוצרים וללמוד מה אסור ומה מותר.
בין היתר תוכלי לשאול:
מה קורה אם לא סימנתי את היצירה שלי בסימול של זכויות יוצרים?
האם מותר לי לחקות תמונה שראיתי ומצאה חן בעיני?
מה זה בכלל זכויות יוצרים?
האם זו זכות או חובה?
מחה לך מחר…
- יוצרים סביבהמשתתף
היעוץ בדיון זה יתחיל מחר ביום שלישי בתאריך: כז’ חשון 6.11.18
-
מאיה בלאסאורח
שלום אסתי ותודה על ההזדמנות!
אני עוסקת באיור דיגיטאלי.
אני רוצה להיכנס לנישה של איור ערכות למידה. ועזרי למידה לגננות לגיל הרך הכוללים חשבון מושגים ואורינות.
שאלתי:
כיצד אוכל לשווק את עצמי לגננות ומפקחות בלי שיקרה מצב שגננת שמקבלת קובץ להדפסה של עבודה “תסכים ” בנדיבות לחברתה לשכפל גם כן וכו…..
האם אני חייבת כדי להגן על עצמי לרשום על כל דבר “אין לשכפל . זכויות שמורות”?
האם מי שקנה יכול לעשות בחומר כירצונו?
וכיצד אני פועלת במקרה שעליתי על שיכפול ללא רשות??
בברכה
מאיה
- estwמשתתף
מאיה יקרה
נגעת בנקודה כואבת.
מלכתחילה הזכויות שלך מוגנות מכוח החוק
אבל….זה לא מספיק וכדי להנות מפרי עמלך מבלי לרדוף אחר זכויותיך הפתרון הוא לבנות את החוזה נכון.
זו הסיבה שאני “תופרת” חוזים לכל לקוח בהתאם לאינטרסים ספציפיים.
-
-
מאיה בלאסאורח
אסתי,
שאלה נוספת–אם מכרתי להוצאה לאור עבודה מסוימת אני יכולה להמשיך למוכרה לאנשים פרטיים? או שמרגע זה ואילך הזכויות עוברות להוצאה שקנתה את החומר המוגמר?
תודה רבה!
- estwמשתתף
מאיה,
אני ממש נהנית מהיסודיות שלך….
גם כאן התשובה היא תלוי מה יהיה כתוב בחוזה ואיך זה יהיה כתוב.
לכן מאד חשוב שעורך דין שבקי בענין ומלווה נשות עסקים כמוך הואר זה שיערוך עבורך את החוזה.
מציע לא לנהל משא ומתן ללא הדרכה !
בהצלחה רבה
-
-
Etty Barclayמשתתף
בוקר טוב אסתי ותודה לעזרתך
קניתי בעבר בחנות צילום פורטרט של רב מסויים עמ'”נ לצייר.
מותר לי למוכרו תחת חתימתי וללא קרדיט לצלם האלמוני?
תודה רבה!
- estwמשתתף
שלום לך
השאלה שלך עוסקת במספר היבטים:
העתקה
לצרכי מסחר
מתן קרדיט
יוצר אלמוני
התשובה תלויה בפרטים של כל מה שציינתי כאשר יש משמעות מיוחדת לזהותו של הצייר המקורי והאם הוא באמת אלמוני.
באופן עקרוני מתן קרדיט אינו מתיר העתקה לכן חשוב מאד לברר האם היוצר הוא אלמוני.
בהצלחה!
-
-
תמיאורח
א. עד כמה מחייב הסמל של זכויות יוצרים- את הלקוחות שלי- לא להעביר הלאה את החומר?(קבצים pdf וסרטוני וידיאו) כיצד ניתן לוודא שאכן הם לא מעבירים הלאה?
ב. האם כל תמונה או הסבר ליצירה שנמצא ב”פינטרסט” מותר להכין/לחקות?
- estwמשתתף
שלום תמי,
כשליוצר יש זכות יוצרים ביצירה זה מחייב כל מי שנחשף ליצירה. יחד עם זאת אם היצירה נעשתה בהזמנה צריך לבחון את הפרטים של העסקה.
את נוגעת למעשה בחובה להגן עליך באמצעות חוזה שיעשה על ידי עורך דין שבקי בתחום ומלווה נשות עסקים כמוך.
לגבי שימוש בתמונות באתרים הענין לא פשוט בכלל ומחייב יעוץ פרטני.
-
-
מיכלאורח
בוקר טוב
השאלה מאת אסתי יוצרת בבלונים מוערכת ומקצועית שתוכל לשבת על המחשב, רק בערב ובקשה שאכתוב את השאלה שלה:
1.אם גיליתי שמישהו עושה שימוש מסחרי בתמונות שלי,לדוגמא שולח הצעה כתובה בוואטסאפ ללקוח ומציע רעיונות שחלקם מכילים תמונות של עיצובים שלי,האם זה ניתן לתביעה?
2.האם יש הבדל בין חקיקה בבית משפט לבית דין בכל מה שקשור לזכויות יוצרים?- estwמשתתף
מיכל יקרה,
לצערי הרב אנשים מתירים לעצמם לגנוב יצירות של אחרים…. החוק מגן עליך כיוצרת ואכן זכויותיך ניתנות לתביעה. יחד עם זאת כדי לקבל את המגיע לך תצטרכי להתנהל בחכמה ובאמצעות עורך דין שמלווה נשות עסקים. מציעה לא לעשות כלום מרגע זה ללא הכוונה מקצועית.
לא הבנתי למה את מתכוונת חקיקה של בית דין. לבית דין אין שום סמכות חקיקה. אולי את מתכוונת לתביעה בהליך בוררות בבית דין דתי. זהו אחד התחומים שאני מתמחה בו ואף כתבתי על כך מאמר. צריך לדעת איך לנהל הליך בוררות כדי שהגולם לא יקום על יוצרו וכדי שלא יצא שכרך בהפסדך.
-
-
לאהאורח
בוקר טוב אסתי
שאלה: האם יוצר (במקרה שלי ציירת) יכול חוקית למנוע מאדם אחר לייצר יצירה דומה לשלו, כשמוכח שקיבל השראה מיצירת היוצר?
רוב תודות על הייעוץ.
- estwמשתתף
לאה,
יש הבדל בין העתקה לבין השראה
בגדול -העתקה אסורה השראה מותרת
התשובה יכולה להשתנות במקרה של יעוץ פרטני מאחר והכל תלוי בפרטים ובנסיבות.
בהצלחה!
-
-
מלכי ווגראורח
אסתי היקרה
אשמח לתשובתך בקשר לחוזה מכירה של יצירת אומנות.
אילו פרטים חשוב שיהיו בחוזה?
תודה רבה!
- estwמשתתף
מלכי יקרה
כל חוזה והפרטים שלו….
החוזה נתפר לאחר שיחת יעוץ שבה אני בודקת מה חשוב לך ועל מה תרצי להגן ולאחר שאני פורשת בפניך את האופציות שעומדות לרשותך בהקשר לעיסוק של ולעסק שלך.
-
-
שרהאורח
שלום ובוקר טוב
רציתי לשאול האם מורה לאומנות יש לה הזכות לא לאפשר לתלמידותיה לייצר באופן עצמאי יצירות אומנות אותן למדו אצלה.
השאלה מתייחסת לתלמידות שלומדות כרגע אצלה ולתלמידות שלמדו אצלה בעבר.
חן חן ותודה
- estwמשתתף
שלום שרה
השאלה שלך מתייחסת כנראה להעתקה.
בעקרון העתקה אסורה אבל גם כאן זה יכול להיות מושפע מההבנות ומההסכמות.
הדרך היעילה הזולה והבטוחה ביותר היא יצירת הסכם נכון.
-
-
נעמי זיבלדאורח
שלום ותודה רבה!
שאלה בנוגע לזכויות יוצרים של מוזיקה:
אני אמנית ציור בחול ומופיעה באירועים שונים, ביניהם שמחות משפחתיות.
אני מציירת וברקע משמיעה שירים. (חסידיים /כלליים, של יוצרים שונים)
האם מותר לי להשתמש בשירים? אמרו לי משהו על אקו”ם, מה הכללים? על מה צריך לשלם? למי? כמה?
אם כן מי אמור לשלם, אני או בעל האירוע?
מה לגבי העלאת סרטונים ליוטיוב בצירוף מוזיקה? ומכירת סרטוני חול שאליהם מוצמדת מוסיקה?
תודה רבה!
- estwמשתתף
נעמי שלום
יצירה מוסיקלית היא יצירה מוגנת
לפעמים המוגן הוא מפיק התקליט
יש כאלו שהתאגדו תחת אקום כדי לקבל תמלוגים לכן צריך יעוץ מסודר כדי לדעת למי והאם עליך לשלם.
-
-
עדי לויאורח
שלום אסתי ובוקר טוב,
אני מתעסקת הרבה באומנות שימושית,
א. במקרה ועברתי בחנות/חלון ראוה/רשת וראיתי תמונה שמצאה חן בעיני, האם מותר לי לחקות אותה? עם/בלי שנויים?
ב.האם מותר לי לשלוח ללקוחות לצורך הצע”מ תמונות של יצירות לא שלי לצורך השראה ורעיונות תוך ציון העובדה שאלו תמונות שנאספו להשראה והן לא יצירות שלי?
תודה רבה !
- estwמשתתף
שלום עדי
העתקה של יצירה אחרת אסורה בהחלט!
גם שילחה של יצירות של יוצרים אחרים היא בעייתית אבל יתכן שניתן לעשות זאת בצורה חוקית באמצעות הדרכה פרטנית.
-
- עדי לויאורח
שלום אסתי ובוקר טוב,
אני מתעסקת הרבה באומנות שימושית,
א. במקרה ועברתי בחנות/חלון ראוה/רשת וראיתי תמונה שמצאה חן בעיני, האם מותר לי לחקות אותה? עם/בלי שנויים?
ב.האם מותר לי לשלוח ללקוחות לצורך הצע”מ תמונות של יצירות לא שלי לצורך השראה ורעיונות תוך ציון העובדה שאלו תמונות שנאספו להשראה והן לא יצירות שלי?
תודה רבה !
-
ריקי קיסטראורח
שלום אסתי, ותודה על ההזדמנות!
אני מייצרת בארץ (בקטנה) יודאיקה מקורית ומציגה את עבודותי בחנות בירושלים. הייצור יקר והמחיר לצרכן בהתאם.
אמרו לי בחנות שישנם יצרני יודיאיקה גדולים שמגיעים בקביעות לחנויות לגלות רעיונות חדשים, ואז מחקים את המוצרים המוצלחים, ומייצרים בסין בכמויות ובזול. כמובן המחיר לצרכן יהיה זול משמעותית.
יש לי מה לעשות כנגד זה? הם כרישים,תמיד הם יוכלו לשכור עו”ד יותר מוצלח . ואין לי כוח למאבקים משפטיים…
- estwמשתתף
שלום ריקי
באופן עקרוני אם העובדות נכונות יש כאן הפרה של זכויות יוצרים.
ביעוץ פרטני ניתן לבדוק את הנתונים ולחפש את הדרך הטובה ביותר כדי להגן עליך ועל כספך.
בהצלחה
-
-
בת לאהאורח
שלום וברכה!
אם מצאתי צילום לא אמנותי בעיתון יומי/שבועי וכד’ ואין לידו קרדיט או אזכור כלשהו מי הוא בעליו, האם מותר לציירו?
האם יש הבדל לציירו בדיוק, בשינוי, בשינוי גדול באופן שלא ממש ניכר המקור???
- estwמשתתף
שלום וברכה
זכויות יש גם בצילום ולאט בהכרח רק לציור אומנותי.
העובדה שלא רשום מי היוצר אינה מתירה העתקה.
יש צורך להתחקות אחר בעל הזכויות.
מותר בהחלט לקבל השראה אבל בתנאי שזו השראה ולא העתקה או יצירה נגזרת…
-
-
טובה עקשטייןאורח
שלום, אסתי!
אני עושה מידי פעם כתבות יצירה מצולמות לעיתוני ילדים. רציתי לדעת של מי הזכויות על הכתבה – האם מותר לי לפרסם את השלבים המצולמים (שצילמתי בעצמי) עם הסברים בעיתון אחר, זמן מה אחרי שפורסם בעיתון הראשון שהזמין ? או שצריך לסכם על זה מראש?
כמו כן, אני שוקלת להוציא לאור ספר עם יצירות שונות, האם מותר לי להשתמש עם התמונות וההסברים שפורסמו בעבר בעיתונים.
תודה רבה
טובה
- estwמשתתף
טובה,
שאלת חכם חצי תשובה….
זה בהחלט מושפע גם מהחוזה. לכן חשוב להקפיד על חוזה מנכון שיקח בחשבון את כל ההביטים ויערך על ידי עורך דין שמתמצא גם בתחום העסקי ומלווה נשות עסקים.
ניתן להרויח הרבה יותר ובקלות באמצעות חוזה נכון ומותאם לך.
-
-
אסתראורח
שלום וברכה
רציתי לשאול מה כוללת העתקה ?
שינוי צבע / גודל / טכניקה של ציור
עדין נקראת העתקה?
תודה על הנושא החשוב
- estwמשתתף
אסתר יקרה
העתקה תלויה במקור וביצירה המועתקת ככל שיש מותר אלמנטים שמזוהים עם המקור כך הנטיה לסיווג העתקה רבה יותר
-
- טובה עקשטייןאורח
תודה רבה על התשובה המחכימה, מדובר ב’אחרי מעשה’ שלא סוכם כלום, מה ניתן לעשות כעת?
-
טובה עקשטייןאורח
עוד שאלה – לאור האמור בתובות שלך לעיל, מה ההבדל הדק בין העתקה להשראה, האם כל שינוי קטן בתמונה ניתן לכנות השראה או שצריך להיות שינוי מהותי בתמונה\יצירה? והאם ניתן להוכיח שהיתה כאן העתקה בשינוי קל ולא השראה?
תודה
- estwמשתתף
טובה,
כדי ששינוי לא יהיה העתקה מחוייב שינוי מהותי שיהפוך להשראה.
לגבי שאלתך על המעשה העשוי צרי קשר טלפוני ונבדוק
050-6750691
-
-
בתיה צוראורח
שלום אסתי !
מה כתובת מייל שלך ואם את נותנת גם יעוץ טלפוני [ בתשלום ] ?
מה העלות של פגישה ?
איפה את מקבלת אנשים ?
תודה מראש !
בתיה צור
- estwמשתתף
-
- מליאורח
שלום לך אסתי! תודה רבה ויישר כח גדול על הזמן שאת מקדישה.
אשמח מאוד ללמוד כיצד אפשר לשמור על זכויות יוצרים כאשר מדובר על רעיון ולא על פיתוח טכנולוגי. לעתים קרובות ומרובות אני מעלה רעיונות ליוזמות חברתיות או עסקיות מעולות, והן נחטפות. ניסיתי מספר פעמים לבדוק את העניין עם עורכי דין, להכין חוזה שותפים מראש, אך בכל פעם עוד לפני שהעניין התגבש לשת”פ כבר אחד המעורבים לקח את זה הלאה לעשייתו. אינני יודעת כיצד ניתן להפוך את זרם הרעיונות למשהו שמייצר הכנסה ולא רק הנאה חברתית מכך שרעיונותיי מצליחים ב”ה מאוד בשטח. איך ניתן לספר על רעיון לגורם שאת מעריכה כשותף פוטנציאלי, אמין ונכון, בלי שהרעיון ייחטף שנייה אחרי שאת חושפת אותו לפניו? הרי מספיק שהוא ישנה ולו באופן הקל ביותר את ההצעה או יבצע אותו דרך גורם שלישי – וכבר כל נייר שהכנת והחתמת עליו הופך לבלתי רלוונטי. מודה לך מראש ומקווה שעצותייך יתנו אור בקצה המנהרה המהנה והכואבת הזו. תודה!
-
estwמשתתף
מלי
לאור המורכבות של השאלה ומאחר שאת מספרת שכבר ניסית להעזר בעורכי דין
צריך לבחון מה לא עבד נכון ולמה.
נראה שיש לך אוצר ביד וחבל שיבוזבז….
-
מליאורח
אם כך אשמח אם אפשר לקבל הנחיות לגבי אופני ההתקשרות עמך. תודה
- estwמשתתף
נייד 0506750691
מייל [email protected]
-
-
- טובה עקשטייןאורח
האם מותר לשים ציור\צילום של יצירה שעשיתי עבור לקוח, בפורום אינטרנטי אם לא ביקשתי ממנו אישור מפורש? (כמובן, עם סימון מים וקרדיט ללקוח שהזמין, אבל אני תמיד חוששת לפרסם כי אולי הוא לא מעוניין, כמו לדוגמה, שהספר עדיין לא יצא לאור ולא רוצים שיראו ציורים שציירתי לפני שיפרסמו את הספר)
- estwמשתתף
טובה
את שואלת האם הזכויות הן של המזמין או שלך.
זה משתנה בסוג היצירה וגם תלוי בהסכמות את כמובן יכולה מראש לעגן את זכויותיך בחוזה ולאחר מעשה יכולה לבקש רשות
-
מרים ליפשיץאורח
העלתי סרט שיצרתי לפורום מקצועי מסוים.
קיבלתי דשי”ם כי הוא מסתובב בבתים פרטיים כיוון שהמורה העבירה בדיסק און קי לתלמידות כהשראה.
כיצד עלי להתייחס?
לא נעים לי מהמצולמים שסרט פרטי הופץ..
האם כל מה שמעלים לרשת איבד את זכויותיו?
אשמח להחכים תודה מראש.
- estwמשתתף
מרים יקרה
קודם כל מדובר בהפרת זכויות!!!
יש כאן הפרה גם כלפיך ויתכן שעל הדרך יש גם הפרות שלך כלפי אלו שהיו שותפים ליצירה.
העובדה שהסרט הועלה לרשת אינה פוגעת בזכויות.
הדרך למנוע את עוגמת הנפש היא ביצירת תנאים לשימוש. בצורה שכזו מי שנחשף ליצירה מבין שיש הגבלות לשימוש וכי הפרה של ההגבלות חושפת אותו לסיכונים וממילא הוא ברב המקרים ימנע משימוש לא חוקי.
במצב העכשוי מומלץ מכתב התראה של עורך דין כדי לעצור בשלב המיידי את ההתדרדרות.
-
-
מריםאורח
למדתי אומנות בהרבה מקומות בתי ספר מקצועיים וגם אצל מורות פרטיות. אצל כולם הבסיס ללימוד טכניקה היה העתקת דגם בחירה מתוך אוסף של תמונות וצילומים כנראה מאינטרנט. היום אני מורה לאומנות ומפעילה חוגים וסדנאות ומשתמשת הרבה בחומר שלמדתי. לפי דברייך אני מבינה שזה לא פשוט. מצד שני שילמתי יקר מאוד על הלימודים האלו. וגם טכנית את לא יכולה לבקש מתלמידה לצייר משהו חדש כשהעיקר הוא לא הציור אלא הטכניקה כמו צריבה בעץ גילוף בקלקר וכו’. בתור מורה לאומנות שימושית מה האפשרויות שלי לעבוד נכון מבחינה חוקית? תודה רבה לך.
- estwמשתתף
מרים יקרה
כל הכבוד על העירנות וההפנמה.
יתכן שהתמונות שנתנו לכם היו מיועדות להעתקה יש חוברות לא מעטות שמיועדות לצורכי העתקה…
יש גם אפשרות לברר את הענין עם היוצר המקורי.
חשוב לדעת שאם יוצר של יצירה יגלה אצלך יצירה שהועתקה ממנו ללא רשום וללא קיום התנאים שבחוק הוא יוכל לתבוע….
לפעמים יש הגנה אבל לא כדאי להגיע לזה….
יש גם אתרים ספציפיים שמתירים שימוש אבל בדכ יש חובה לתת קרדיט.
מוזמנת גם להרצאה ביום רביעי הבא שם תלמדי יותר
-
-
מריםאורח
תודה רבה. לצערי לא אוכל להשתתף ביום רביעי הבא יש שיעור אצלי בבית שאני לא יכולה להזיז. האם יהיה הזדמנות אחרת? אני רוצה ללמוד יותר על הנושא. תודה.
- estwמשתתף
כרגע ההרצאה חד פעמית.
תצרי איתי קשר בפרטי ונראה מה ניתן לעשות
אסתי וייסלר 0506750691
-
-
מאיה בלאסאורח
אסתי היקרה!
נקבל חומר כתוב בכנס??
- estwמשתתף
מאיה
מי שתרצה תוכל לקבל חומר למייל
-
- עדי לויאורח
מרים?
אני רואה שאנחנו מתענינות על אותה נקודה בדיוק.
תאולי נחבור ונברר את הדברים מול אסתי וייסלר יחד?
א”כ צרי איתי בבקשה קשר : [email protected]
תודה רבה
עדי לוי
- מאיה בלאסאורח
היי אסתי!
אני שןאלת בשם חברה שאין לה מייל.
שאלתה:
ציור שצויר בהשראת ציור של צייר אחר, כמה שינויים צריך בשביל שיחשב כבר כציור בפני עצמו ויהיה מותר למכור אותו בלי בעיה של הפרת זכויות יוצרים??
בברכה
טובי וינגרטן
-
- מאתתגובות